Založ si blog

Za chutné jabĺčka

Keď som bola malá, paradajky mali chuť paradajok, jablko stačilo umyť od špiny a mohla som sa do neho s chuťou zakusnúť. Keď som bola malá, nebála som sa toho, čo dávam do úst a do žalúdka. Bola som malá a starala som sa iba o svoj piesoček. Vedela som, že moja mama by mi nikdy nedala niečo, čo by mi uškodilo. Čo však bude po odhlasovaní zákona o voľnom používaní GMO, na Slovensku a v celej Európe? Už dnes neviete čo jete, ale s GMO si môžete byť istí, že to čo jete je zdraviu vysoko škodlivé.

 

Francúzski vedci preukázali, že GMO majú negatívny vplyv na ľudské zdravie. Nepozastavujte sa nad tým, kto ten pokus spravil, Francúz má tiež dve ruky, dve nohy a jednu hlavu. Keby takýto pokus spravili slováci, tiež by som si prečítala jeho výsledky. Slováci však takéto pokusy nerobia a kým ich nerobia, nemajú právo kritizovať tých, ktorí niečo v tejto oblasti robia. Vráťme sa však kú téme Geneticky Modifikovaných Organizmov. Vo vedeckom výskume v Caen sledovali vplyv požívania GMO kukurice na zdravie potkanov. Ale o čom presne táto štúdia hovorí?

 

Vedci počas 2 rokov kŕmili potkany geneticky modifikovanou kukuricou, konkrétnejšie NK603 od spoločnosti Monsanto. Paralelne, druhej skupine potkanov dávali vo vode rozpustenú malú dávku herbicídu Roundup (najpoužívanejší prípravok na ničenie buriny na svete) tiež od spoločnosti Monsanto. Výsledky boli neuveriteľné. Samice mali 2 až 3 krát viac nádorov, ako samice kŕmené normálnou kukuricou a vodou. Jednalo sa najmä o nádory na prsníku (u potkana si to musíte predstaviť) Úmrtnosť bola o 2 až 3 krát vyššia ako u ostatných, normálnych potkanov. Väčšina potkanov bola po takomto režime neplodná. A čo keby sa hovorilo o zdraví a plodností vaších detí?

 

Podľa autora tejto štúdie, p. Seralini, takáto dlhodobá štúdia nebola nikdy vykonaná. Sanitárne autority si nevýpytali takýto podrobný test predtým, ako povolili predaj a používanie týchto látok. Boli samozrejme vykonané štúdie, ale iba na ukľudnenie verejnosti – vedci skúmali vplyv OGM potravín na prasiatkach, V tomto pokuse však sledovali iba niektoré faktory – či zviera dostatočne pribralo, či nestrácalo chlpy a či sa normálne stravovalo. V žiadnom prípade však neskúmali toxicitu a jej dopad na ľudské zdravie. No a netreba zabudnúť, že 2 roky v živote prasaťa pokrývajú celú dĺžku života potkana. Tým chcem povedať, že ak budeme celý život jedávať pravidelne potraviny GMO, čo sa s nami stane?

 

Ak budú výsledky tejto štúdie potrvdené, Francúzsko bude tvrdo bojovať v Bruseli za to. aby sa v Európe tieto látky zakázali. Na jednej strane bude Francúzsko a vyspelé krajiny, ktorým záleži na zdraví obyvateľstva a na druhej strane budú súkromné spoločnosti a ich lobbing. Väčšine slovákov je asi jedno, aká vláda je pri moci. Je im jedno, kto a koľko kradne, Už som pochopila, že mladá generácia sa nepostaví, lebo sa stará iba o svoj piesoček a staršia generácia už na to buď nemá silu alebo si myslí, že nič nedosiahne. Ak však NR SR schváli zákon o voľnom používaní GMO na Slovensku (ešte im trčí kúsok päty z amerického zadku), dúfajte, že pánbožko vás bude ochranovať pred všetkými dopadmi týchto látok. Bohatej vrstve to je jedno, tá bude mať peniažky na to, aby si kúpili v rakúsku BIO potraviny. Ale čo ostatní, normálni ľudia? Čo budú jesť oni? A kto ich bude potom liečiť, keď slovenské zdravotníctvo je v takom stave v akom je? A kto bude platiť tie vysoké dôchodky tej bohatej vrstvy, keď budú ľudia neplodní a detí bude menej? Hold, drźím palce aktivistom! A slovákom, ktorí tvrdia, že ich sa to predsa netýka odkazujem: TERAZ SA TO UŽ TÝKA AJ VÁS!

 

 

Druhá strana ZOH v Soči 2014

07.02.2014

Dnes v poobedných hodinách ukáže p. prezident Putin akú moc má Rusko v rukách. ZOH v Soči bol jeho osobný sen, ktorý si samozrejme MUSEL splniť – nehľadiac na obyvateľov, na životné prostredie, na bezpečnosť a pod. Mám však dojem, že mainstreamové média NIKDY neukážu druhú stranu týchto ZOH (asi preto, že je to v Rusku a my sa tvárime, že sme ich kamaráti, aj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

sisleg

Nechcem iba kritizovať a byť najmúdrejšia na svete. Chcem iba slovákom ukázať a hovoriť o tom, čo slovenské masmédia pretvárajú podľa svojej predstavy a podľa vlády. To, čo sa deje na Slovensku vidím zvonku, ale sú to moje myšlienky, moje názory a tie mám nárok vysloviť. A budem dúfať, že slováci si jedného dňa otvoria oči a konečne sa hrdo vystrú a postavia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4645x
Priemerná čítanosť článkov: 2323x

Autor blogu

Kategórie